Peliitat nousi kolmen maalin takaa tasoihin, mutta noutaja iski jatkoajalla

Peliittojen pudotuspelitaival alkoi kotitappiolla Warkista vastaan. Peli alkoi Peliittojen osalta vaisusti, mutta toisen erän ryhtiliikkeen myötä peli saatiin vietyä jatkoajalle. Siellä riemu loppui kuitenkin heti alkuunsa Warkiksen maalitykki Mikko Hyyryläisen lauottua voittomaalin vieraille. Lopputulos jatkoajan jälkeen 3-4 (0-3, 2-0, 1-0, 0-1).

Kahdesta joukkueesta toinen oli saapunut paikalle taistelemaan kynsin hampain voitoista. Toinen osapuoli ilmestyi kutsuttuna paikalle. Warkis näytti mitä voittaminen pudotuspelimaailmassa vaatii. Pelkkä läsnäolo ja läpsyttely ei siihen riitä.

Warkis tuli otteluun hyvin latautuneena. Vieraat tappoivat neljän minuutin jäähyn ja heti perään tapahtui juuri se mitä oltiin pelätty ja varottu. Sarjan maalikuningas Mikko Hyyryläinen pääsi laukomaan vapaasti maalin lähettyviltä kiekon pomminvarmasti vapaana olleeseen takaylänurkkaan.

Teemu Huoponen
ja Joona Viljakainen kasvattivat Warkiksen johtoaseman jo kolmeen maaliin. Näistä Huoposen maali oli ylivoimalla tehty. Peliitat ei tahtonut saada taisteluvaihetta kunnolla silmään. Ykköskenttä sai pelin kyllä pyörimään vieraspäädyssä, mutta yritykset jäivät jokseenkin ponnettomiksi.

Toisessa erässä alkoi viimein tapahtua, kun puolustaja Ville-Veikko Väkeväinen ampui kaksi ylivoimamaalia Warkis-maalivahti Elmeri Nikulaisen taakse. Pelipäällä ollut Väkeväinen kilautti myös kertaalleen ylärimaa.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Peliitat tasoitti ylivoimalla pelin numeroihin 3-3 Joni Isomäen  ylivoimamaalilla. Kotiyleisössä odotettiin pelin kääntyvän iloiseen kotivoittoon, mutta toisin kävi.

Peliitat lähti heti ylihyökkäämään Warkis-päätyä kohti sillä seurauksella, että vieraat nousivat 4-2-vastahyökkäykseen, joka päättyi Hyyryläisen upeaan laukaukseen, jonka edessä Peliittojen maalilla torjunut Remy Pennanen oli voimaton.

Kuuma kamppailu päättyi Warkis-pelaajien railakkaisiin heinolalaisyleisöön suunnattuihin voiton tuuletuksiin. Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen myönsi joukkueen olleen alussa unessa.

- Kitkerä tappio. Heikko ensimmäinen erä. Ei oltu valmiina kamppailemaan ja liikkumaan. Maalit tuli valitettavasti meidän virheiden jälkeen. Sen jälkeen kahta erää vietiin ja oltiin parempia.

- Hyvä nousu tasoihin, mutta paikkoja olisi ollut tehdä siinä voittoon tarvittavat lisämaalit. Jatkoajan alkuun liian innokas hyökkäysalueen peli, siitä vastaisku ja maali omiin, Keinänen harmitteli.

- Päävalmentajan mukaan kotitappio söi miestä.

- Tällä hetkellä sattuu kovasti. Nyt vaan energiat lauantaille ja lähdetään tasoittamaan sarjaa Varkauteen, Keinänen lopetti.

Warkikselle ansaittu ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan. Peliitat on lauantaina kovan paikan edessä Varkaudessa. Vieraskaukalossa hereillä on syytä olla alusta alkaen. Runkosarjassa Peliitat pystyi voittoon Varkaudessa yhtenäisellä tiiviillä joukkuepelillä ja olemalla kaksinkamppailuissa vahvempia. Nyt samat aseet on kaivettava piirongin pohjilta esiin.

Lauantaina 2.3 Varkaudessa klo 16:00 Warkis-Peliitat

Jos Peliitat voittaa lauantaina Varkaudessa, pelataan ratkaiseva kolmas peli sunnuntaina Heinolassa klo 18:00.

Ottelun tähdet: Raadissa tänään kiekkosoturi ja pelastusalan sankari Milko Enden.

Kolme tähteä: Ville-Veikko Väkeväinen

Kaksi tähteä: Vili Sopanen

Yksi tähti: Marko Kiiskinen