Savolaisjoukkueet iskussa Rautaliigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella

II-divisioonan Savo-Karjalan lohkon puolivälieräkierros pelattiin viime viikolla. Suurimmat ennakkosuosikit Urho ja PEPO pitivät pintansa vaivatta.

Suonenjoen Kiekko-Karhut oli sensaatiomaisesti vajaan minuutin päässä välieristä, mutta lopulta Gladiators venyi napaten jatkopaikan. Värikäs ottelusarja sai tunteet Suonenjoella kuohahtamaan iltapäivälehtien noteeraamisen arvoisesti.

Peliittojen taival katkesi kahteen maalin tappioon Varkauden Warkista vastaan.

Urho – Pelikaanit otteluvoitot 2-0 (6-0, 6-4)
PEPO HC – Pesä otteluvoitot 2-0 (8-2, 6-1)
Gladiators – SuKiKa otteluvoitot 2-1 (7-1, 4-5, 5-4 JA)
Peliitat – Warkis otteluvoitot 0-2 (3-4 JA, 1-2)

Suolahden Urho hoiti ensimmäisen ottelukierroksen rutiinilla. Avainmiehet Kristian Kujala 2+4 ja Onni Boman 2+3 olivat joukkueen parhaat pistemiehet.

PEPO löi Pesän selvästi kummassakin koitoksessa. Tehot jakautuivat laajalla rintamalla, sillä peräti viisi ukkelia ylsi neljään tehopisteeseen.

Hallitseva mestari Gladiators joutui selvän avausvoiton jälkeen ottelusarjassa tiukoille. Suonenjoella sattui ja tapahtui.

Päätybaarista alkoi kuulua jonkin sortin hävyttömyyksiä kohdistuen Gladiatorsin maalivahti Meeri Räisäseen , joka kävi huomauttamassa asiasta tuomaristolle. Tämän seurauksena kuulutettiin uhkaus päätykatsomon tyhjentämisestä, jos ei suuta aleta pesemään lonkeron sijasta saippualla.

Uhkaus tepsi ja kolmas erä saatiin pelattua. SuKiKa onnistui taistelemaan 5-4-voiton saaden hallissa melkoisen mekkalan aikaiseksi.

Ratkaisu venyi viime kevään tavoin Peurungan jäähalliin kolmanteen ja ratkaisevaan peliin, jossa SuKiKa jatkoi raivokasta taisteluaan. SuKiKa johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä kahdella maalilla, mutta Gladiators kampesi tasoihin ajassa 59:37 ilman maalivahtia pelatessaan. Jatkoajalla Antti Karjalainen päätti SuKiKan kauden 5-4-maalillaan.

Gladiatorsin Juho Nyman johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 6+4.

Peliittojen ja Warkiksen välinen ottelusarja tiedettiin ennalta tasaiseksi. Warkis pystyi parantamaan omaa peliään suokukon askelin runkosarjaan verrattuna.

Peliittojen kohtaloksi ottelusarjassa muodostui ensimmäisen pelin ensimmäinen erä, johon lähdettiin todella kehnosti liikkeelle. 0-3-asemasta noustiin varsinaisella tasoihin ja kaikki ainekset oli iskeä voittomaalikin, mutta näkemättä jäi. Jatkoajalla Mikko Hyyryläinen iski Warkiksen voittomaalin vain 19 sekunnin jälkeen.

Siirtorajalla joukkue vahvistui Vili Sopasen ja Joni Isomäen lisäksi kahdella kanadalaispelaajalla. Heistä vain Isomäki kykeni lauantaina Varkauteen. Hyökkäyspeli tuotti Varkaudessa suuria ongelmia, josta kunnia myös hyvin puolustaneelle vastustajalle. Warkikselle voitto ja juhlat olivat jäällä sen mukaiset. Peliitoille koitti äkkilähtö kesälomille.

Isomäki 2+1 ja Sopanen 0+3 olivat Peliittojen tehokkaimmat. Warkiksen ykköskentän kolmikko keräsi kukin neljä pistettä mieheen.

Välieräparit

Urho – Warkis
PEPO – Gladiators

Rautaliigan katsaus seuraavan kerran finaalipelien jälkeen (jos ei aiemmin innostuta).

Jutun pääkuva: @kko_foto